2010-Von Goat-Septic Illumination

Πέρασε ολάκερη η ιστορία ενός νέου είδους μουσικής από την εποχή των Von. Έγιναν σημείο αναφοράς των παλαιών και έμειναν χαραγμένοι στην μνήμη όλων όσων τους άκουσαν μέσα από την γνησιότητα και το πηγαίο τρόπο έκφρασής τους. Ο Shawn Calizo επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια με όρεξη και μέσα στο 2010 κυκλοφόρησε σε Dvd δυο παλιές συναυλίες των Von καθώς και ένα 7 ιντσο. Ήταν φανερό ότι ήθελε να τους επαναδραστηριοποιήσει αλλά δεν το έκανε για λόγους που προσωπικά δεν γνωρίζω. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω έκανε κάποιες live εμφανίσεις παίζοντας τα παλιά κομμάτια των Von κάτω από το όνομα Von Goat, εξ’ αυτού δεν ήταν δα και εντελώς ξαφνική η κυκλοφορία του Septic Illumination.

Το μαγικό intro είναι εδώ για να μας προϊδεάσει, αμέσως μετά θα παρακολουθήσετε ένα νέο κράμα που αποτελείται από μελωδικό Βlack/Death σε Low tempo ρυθμούς, με ήπια ξεσπάσματα και ύφος αποξηραμένο στα όρια μαρασμού. Παρακολουθείστε μ’ ενδιαφέρον την χρήση της κιθάρας σε κομμάτια όπως το My God Your God, (Intro) Syringes, (Intro) Poison, Private Horror (κομματάρα και η καλύτερη απόδοση του wrest) τα οποία σκίζουν με την παράλληλη συμπόρευση της μελωδικότητας και του Βlack/Death πηγαδιού. Σταδιακά θα αποκαλυφθούν τα κρυμμένα backround riff και τα ταχύτατα μικρά solos ενώ το ρυθμικό κομμάτι θα κοπανάει αβέρτα. Ο Wrest είναι στις επάλξεις και ολόκληρο το μαυρομεταλικό San Francisco είναι εδώ ενωμένο, τολμώ να πω ότι η επιλογή του ήταν περισσότερο θέμα χαρακτήρα και hype παρά ικανότητας, για αν μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν είναι καλός drummer απλά λέω ότι κατάφερε και έγινε μια απόλυτα σεβαστή μορφή για ολόκληρη την Black Metal κοινότητα γιατί πάνω απ’ όλα έκανε ότι μπορούσε σε δημιουργικό επίπεδο.

Στις πρώτες ακροάσεις είναι λογικό κάποιος που δεν έχει την απαιτούμενη προϋπηρεσία στα Blackοdeath να μην μπορεί να τεμαχίσει την οχλαγωγία, σταδιακά αυτό θα αποκατασταθεί αποκαλύπτοντας τις ομορφιές του. Τα φωνητικά είναι στο όριο του ήχου της «αρκούδας» αλλά θα μπορούσαν να παρομοιαστούν με τον ήχο της φωνής ενός άρρωστου υπέργηρου ή ενός βαριά τραυματισμένου ενήλικου. Ουσιαστικά είναι μια ψιθυριστή άβυσσος αντάξια του ονόματος που έχει ο Calizo.

Η Death Metal θεματολογία είναι καταδεκτική και της μουσικής κατεύθυνσης που παίρνει το album. Η αισθητική του είναι σε επίπεδα του σήμερα μεταφέροντας την συναισθηματική κατάσταση του προχθές και ένα αδιάκοπο μελωδικό σκέρτσο από τον τάφο. Η κατανόηση σε μια τέτοια μουσική κατεύθυνση μπορεί να έρθει μονάχα μέσα από την επανάληψη, αν όμως ο ακροατής δεν ψηθεί να προχωρήσει το σύνολο θα παραμείνει ένας Septic Illumination σε θεωρητικό επίπεδο. Στην περίπτωση όμως που το βήμα γίνει ο Σηπτικός αυτός φωτισμός θα ξεκινήσει ν’ αναπτύσσεται μέσα του, από τούδε και στο εξής μια νέα πραγματικότητα θα είναι ορατή γι’ αυτόν και θα μπορεί να συμμετέχει σε εγκεφαλικό επίπεδο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: