2010-Sargeist-Let The Devil In

Οι Horna και οι Behexen δεν ήταν μόνο οι φασαριόζοι των 90’s αλλά και δυο από τις πρώτες μπάντες της Φιλανδίας που έπαιξαν Black Metal. Ήταν άκομψοι, άγαρμποι εκκωφαντικοί αλλά ή ηχητική λαίλαπα που εξαπέλυαν μας ακούμπησε έστω και λίγο όποτε και αν την συναντήσαμε στον δρόμο μας. Ο Shatraug λοιπόν στα τέλη των 90’s δημιουργεί τους Sargeist μιας και ήθελε να κάνει ένα tribute φόρο τιμής στους Darkthrone που υπεραγαπά. Μετά τα πρώτα Demo/Splits έσκασε στην μπάντα και ο Hoath Torog, ιδρυτής των Behexen. Η ιστορία μετουσιώθηκε σε δυο Full-length μέσα στα zeros και διάφορα Ep, Splits που πάντα γουστάρει το underground κοινό. Στα album το Satanic Black Devotion είναι ξεκάθαρα μια κόπια Darkthrone (εντάξει καλοπαιγμένη) ενώ το Disciple of the Heinous Path μας έφερε μπόλικη μελωδία φτιάχνοντας μια νέα συνδυαστική γεύση.

Εδώ θα κάνουμε μια παρένθεση να πούμε δυο λογάκια για τον ιδρυτή. Ο Shatraug που λέτε κοντεύει να σπάσει όλα τα ρεκόρ κυκλοφοριών σε μια χρονιά με solo project που παίζει μόνος του (!!!) φέτος έχει είδη έξι σύνολο με τέσσερα Full-length. Το εκπληκτικό είναι πως από πέρσι πήγε και στους Behexen…τι να πω δηλαδή, αν ποτέ θέλετε να κάνετε μια μπάντα στείλτε του ένα γράμμα, έχει riff για όλους. Αν και δεν θέλω να μπαίνω σε δασκαλίστικες διαδικασίες θα πρέπει να συμπληρώσω πως διάβασα σε κάποια reviews πολλές υπερβολές σε ύφος «ο μεγάλος καλλιτέχνης», ας είμαστε λίγο εγκρατείς, δεν λέω τον σεβόμαστε είναι από παλιά στο κουρμπέτι αλλά τα περισσευούμενα riff δεν κάνουν έναν blackmetaller μεγάλο καλλιτέχνη.

Φέτος η μικτή της Φιλανδικής σκηνής λοιπόν έκανε το τρίτο της βήμα κάτω από τον ευφάνταστο τίτλο Let the Devil In, γυρνώντας έτσι σελίδα στην νέα δεκαετία με μια Metal μελωδική απόχρωση σε κάθε riff και κάθε κομμάτι του album. Τα From The Black Coffin Lair και Burning Voice Of Adoration έχουν το ένα πιο μελωδικά riff από το άλλο, εύκολα στην ανάμνηση και την αποστήθιση. Στο Nocturnal Revelation θα κάνουν low tempo στάση γι’ ανεφοδιασμό για να φύγουμε για Live μπέκρα με Discovering The Enshrouded Eye (μακράν το καλύτερο κομμάτι) και ομότιτλο, που θα τραγουδήσουμε με σουφρωμένα χείλη «Let The Devil In» (πολλάκις) και θα κλείσουμε με κάποια τραγούδια σχετικά τυπικά αλλά οκ, όπως ακριβώς αρχίσαμε.

Συμπερασματικά εδώ ακούμε riff και τον ήχο στις κιθάρες δηλαδή όλη την δουλειά του Shatraug και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Στα οποία θα βρούμε τα φωνητικά του Hoath Torog με τα γνωστά συν όπως την συναυλιακή ικανότητα και τα πλην μιας σχετικά αδύναμης χροιάς, ενώ το ρυθμικό μέρος λέει απλά παρόν σε μια τυπική διαδικασία. Ο στόχος είναι εμφανής, η μελωδία διάχυτη, και το αποτέλεσμα προσπερνά με διαφορά τον μέσο όρο ζητώντας μπύρες, πολλές μπύρες. Δεν ξέρω αν θα πέσω μέσα αλλά μάλλον θα χαρεί λίγο και η Moribund από τις πωλήσεις. Τέλος, σκέπτομαι πως οι Horna έβγαλαν πέρσι το Vihan Tiellä, ένα live ηχογραφημένο στην Αθήνα ενώ παράλληλα εμφανίστηκαν και οι Behexen, τι λέτε δεν πάει κάποια στιγμή σε πακέτο λίγο Sargeist φάση, μια χαρά πιτ θα κάνουμε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: