2010-No Hand Path-An Existence Regained

Μια παρέα νέων μουσικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται πίσω από τους No Hand Path. Η έναρξη της προσπάθειας ξεκίνησε πίσω στο 2006 όταν και κυκλοφόρησαν το demo First Farewell με σκοπό την δημιουργία της δικής τους Metal ή καλύτερα Black Metal εκδοχής. Από τον επόμενο χρόνο (2007) είχε αρχίσει και η προετοιμασία για το παρόν Full-length, το οποίο όμως λόγω δυσχερειών κατάφεραν και το κυκλοφορήσαν στο τέλος του 2010. An Existence Regained είναι λοιπόν ο τίτλος του album και στο εσωτερικό του μπορούμε να εντοπίσουμε μια χημική ένωση από διάφορα συστατικά που σχηματίζουν μια ιδιαίτερη γεύση.

Η μπάντα παρουσιάζει άμεσα δυο ατού για την μουσική που θέλει να δημιουργήσει. Αρχικά έχει το απαραίτητο δέσιμο και αμέσως μετά την συνθετική και δομική ουσία που ξεφεύγει όσο πρέπει και αγγίζει όσο χρειάζεται τα ήδη γνωστά μεταλλικά μουσικά στεγανά. Η κύρια πηγή ενέργειας είναι το δεμένο rhythm section, με τα τύμπανα να είναι γραμμένα αρκετά μπροστά και να στρώνουν τους δρόμους και τα φιδογυριστά μονοπάτια που θα διαβεί ο ήρωας της ιστορίας…The Story of the one, who died by his own hand to create someone greater, the self destructor, the self creator…Έπειτα οι κιθάρες που παίζουν ολόγυρα μας σε διάφορους metal λογισμούς. Ο τρόπος σκέψης τους ποικίλει από κλασσικά heavy metal riff σε progressive ελεύσεις μέχρι και pagan black metal παρελάσεις, η συμμετοχή τους είναι καταλυτική αλλά συνάμα προσεκτική για να μη σπάει τη πορεία της σύνθεσης. Με τον τρόπο αυτό κάνουν όλα όσα πρέπει για να κλέψουν δίκαια την παράσταση βάση της τεχνικής ικανότητας αλλά και των συναισθημάτων που εκπέμπουν. Τα φωνητικά παρουσιάζονται με δυο τρόπους, από την μια με αδιάκοπα αποτρόπαια και σχισμένα ουρλιαχτά που σχηματίζουν μια άπονη κενότητα και από την άλλη με καθαρά, σε ζεστές και μελωδικές μουσικές γραμμές με ανάμεικτα συναισθήματα περιγραφικής έντασης. Μέσα από όλα τα παραπάνω οι No Hand Path διηγούνται μια concept ιστορία που εξελίσσεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

To An Existence Regained είναι ταχύ και επιθετικό album το οποίο όμως διέπει μια μελωδική τάση σε φωτεινά χρώματα, όλο αυτό διακόπτεται σε σημεία μέσα από ενδιαφέροντα αρμονικά breaks που το ωθούν σε μια εκ νέου πορεία. Συμπερασματικά εδώ έχουμε Black metal σε Heavy/Prog metal λογική και παραγωγή που κλείνει μέσα του αρώματα που προκαλούν σκέψεις και ιχνηλατούν κοντινούς λόφους μιας νέας οπτικής. Στην δομή των κομματιών έχουν δέσει συνεκτικά τις επιρροές από το παρελθόν αλλά και το παρόν του ήχου, χωρίς να επηρεάζουν την προσωπικότητα και το ύφος της μπάντας. Ο τρόπος που έγινε όλο αυτό όχι μόνο δεν κουράζει αλλά λειτουργεί προς όφελος του συνολικού αποτελέσματος που θυμίζει αρκετά σχήματα αλλά τίποτε που αξίζει ν’ αναφερθεί συγκριτικά. Αναμφισβήτητα εδώ έχουμε ένα δυναμικό ντεμπούτο που κοιτά με λοξό βλέμμα το ατέρμονο ίδιο που μαστίζει το είδος ως σήμερα και παίρνει βαθιά ανάσα για να συνεχίσει την πορεία του μέχρι το αύριο και το μεθαύριο στον άξονα της διαφοροποίησης. Δεν θέλω να υποτιμήσω κάποιο από τα κομμάτια αλλά θα μου μείνουν στο μυαλό το πολύ δυνατό Quest Of The Traitors με τις επιτυχημένες ορθόδοξες ψαλμωδίες και τις θεολογικές συμβουλές που παίζουν σε samples, αλλά και το παρόμοιο Quest Of The Deceived με τις πολύ ωραίες κιθάρες, όσο και ο Heavy Metal συναισθηματισμός του Quest Of The Noble ή το ευθύγραμμο και αναζωογονητικό The Deepest Journey.

Τέλος, επειδή εδώ έχουμε μια Self Released κατάσταση θα ήθελα να υπογραμμίσω τα τρία ονόματα που ενεπλέχθησαν στα της κατασκευής. Αρχικά πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Αλέξανδρο Κακαρούμπα (Revolting Sound Studios) που είναι ο υπεύθυνος της πετυχημένης μίξης και παραγωγής του album. Παράλληλα έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και στο σκιτσαριστό artwork (Στάθης Καραμπατέας) που εξελίσσετε παραπάνω στις 20 σελίδες του booklet, για την δημιουργία του οποίου χρειάστηκε και η κοπιαστική εργασία στο desing (admc07).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: