2011-Virus-The Agent That Shapes The Desert

Με μια ραγδαία εσωτερικότητα σε στρυφνό φόντο βαδίζουν στ’ απόκρημνα βουνά που χάθηκε η ελπίδα, διαδραστικοί αλλά με συγκεκριμένο στόχο καταφέρνουν και κοιμίζουν την απτή προσοχή του ακροατή εντάσσοντάς τον μέσα στο παραλήρημα ενός εγκεφαλικού κυκεώνα. Μουντοί και γεμάτοι συμπλέγματα προχωρούν σε φαινομενικά ασύνδετα κόλπα γκρεμίζοντας τον δεδομένο τρόπο σύνθεσης. Προκαλούν πονοκέφαλο και σκοτοδίνη αδιαφορώντας για τις μανιέρες τα όρια και τις μουσικές σκηνές, παράλληλα σφυρηλατούν τον άσβεστο πόθο για εξέλιξη και μάλιστα τον εντείνουν μέσα από το χαλκέντερο πάθος που τους διακρίνει. Περπατούν με ειρωνικό ύφος σε θεοσκότεινα μονοπάτια καταφέρνοντας ακόμα και να τεντώσουν την κομψότητά τους προς το ευφάνταστο, εκεί που ο ρυθμός και η ένταση γίνονται όνειρο μιας μουσικής που αποκτά, λέει, την χαμένη πνευματικότητά της.

Οι Νορβηγοί φέτος καθάρισαν δυο δράμια τον ήχο και έδωσαν χώρο στο μπάσο του Bjeima να δημιουργήσει ισόποσες δόσεις παράνομων ουσιών με τα riff και τ’ ακόρντα του Czral, εκείνος στα φωνητικά προτάσσει άλλες μορφές τέχνης όπως η υποκριτική και η ρητορική παρουσιάζοντας μια προτροπή στοιχειοθετημένη σαν αντιληπτική πρόταση επίγνωσης. Αν το Black Metal του σήμερα περιγράφει τον συναισθηματισμό της μεταφυσικής οι Virus είναι η κβαντομηχανική, δηλαδή πέραν των λεγομένων της και μια επιστημονική επισκόπηση των παραφυσικών δεδομένων. Αν το Black Metal κάνει περατζάδα σε αλλοτινούς κόσμους οι Virus κουβαλούν τον χάρτη κατασκευής τους και ίσως ακόμα και τους μοχλούς ή τα κλειδιά επίσκεψης και παρουσίας μας σε αυτούς. Κι όμως τον ακροατή θα μαστίζει για πολύ καιρό ακόμα η αλλόκοτη συναισθηματική εκπομπή τους, εδώ όμως δεν μπορείς να νιώσεις με την καρδιά γιατί το παιχνίδι λειτουργούν άλλοι κανόνες. Χρειάζεσαι λοιπόν κάτι άλλο, κάτι πέρα από τον οίκτο και αυτό είναι ο Νους. Εδώ κανείς δεν χαρίζει κάστανα και δεν σερβίρει κομπόστες, εδώ η εσωστρέφεια δεν είναι πια ένα γοητευτικό μυστήριο και η λογική σκέψη θα χαθεί μέσα στον ίδιο της τον εαυτό κατανοώντας την ανυπαρξία της.

Είμαστε πρόσκοποι μπροστά σε ιχνηλάτες, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου θεωρώντας τους άτολμους ως ηγέτες. Αν οι Virus του Carheart έγιναν το αποκούμπι κάθε πρεζάκια των Ved Buens Ende και κατάφεραν πολύ αργότερα ν’ αποκτήσουν μια ρευστότητα με το The Black Flux φέτος δηλώνουν απερίφραστα μια νέα άποψη. Όποιος νιώθει πως διαθέτει εκείνα τα εσωτερικά αυτιά μπορεί να κάνει ένα βήμα προς την αλλοτινή τους πραγματικότητα, διαφορετικά έχει πολλές άλλες επιλογές εκεί έξω όπως για παράδειγμα όλες τις μπάντες που θα παίξουν πάνω από αυτούς στο φετινό Sonisphere, με την διαφορά ότι εκείνες είναι το μπλε χάπι του matrix και εδώ όπως θα δείτε και στο εξώφυλλο έχουμε το κόκκινο…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: