2010-Medieval Demon-Necrotic Rituals From The Unholy Past

Μέσα σε καπνούς από το παρελθόν και τους κρότους των αλυσίδων της υπαρκτής cult πραγματικότητας εδώ θα βρούμε μαυρομεταλλικό υλικό δημιουργημένο από κάποιους που έζησαν την έκρηξη του black metal στα early 90’s. Οι Medieval Demon σχηματίστηκαν στην Πετρούπολη πίσω στα 1992, μαζί με αρκετές ακόμα μπάντες της εποχής εκείνης όπως οι Zemial, Agatus, Bethor, Esgaroth, Behelal και αποτέλεσαν μέρος της ακραίας underground ελληνικής σκηνής των πρώιμων ημερών. Η κυκλοφορία του Necrotic Rituals From the Unholy Past από την Cryptia έρχεται να εμφανίσει υλικό που ήταν εξαιρετικά δυσεύρετο εδώ και αρκετά χρόνια. Μέσα στην συλλογή θα βρούμε τ’ άπαντα της μπάντας, από τις κασέτες του Night Of The Infernal Lords το 1994 και του The Blood Is The Life, The Only Path to…Immortality το 1995 μέχρι και το ντεμπούτο Full-length Demonolatria που είχε κυκλοφορήσει, η θρυλική πλέον, Unisound Records. Όλες οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Storm studio με sound engineer τον πολύ γνωστό μας Morbid (Necromantia, Thou Art Lord, N.A.O.S, Raism, Tatir, Diabolos Rising, Mortify, Necromancy).

Το υλικό των Medieval Demon λαμβάνει διάφορες μορφές με κινητήρια δύναμη το πωρωτικό Black Metal που λιμνάζει σε μελωδικά μονοπάτια, κουρδίζοντας το rhythm section σε κάθε χρήσιμο tempo για πετύχει την ατμόσφαιρα που η διήγηση επιτάσσει. Δομικά λειτουργικό με ευρύτερο πεδίο δράσης κάνει το σύνολο ενδιαφέρον ακόμα και στα μεγαλύτερα σε διάρκεια κομμάτια, με μια μαγική οπτική σε όσα παρουσιάζει. Τα riff έχουν την μερίδα του λέοντας σε κάθε σύνθεση τραβώντας ανηφοριές στα στεγανά του είδους μέσα από μια μονομανία, ενίοτε θα περάσουν και σε πιο κλασσικές heavy φόρμες κάνοντας πιο δυναμικό το εκπεμπόμενο feeling. Στα κομμάτια του Demonolatria ωστόσο, τα riff συνυπάρχουν με τα πλήκτρα σε ενωτικούς δεσμούς και κοινό στόχο, γεννώντας το επιθυμητό μοτίβο που θα πλαισιώσει την διήγηση. Τα σπαρακτικά φωνητικά ακροβατούν σε διάφορους ρόλους ανάλογα με το θέμα και την νοοτροπία των κομματιών, σε σημεία θα βρούμε κενά απαγγελίας δοσμένα με πάθος μέσα από μυστήριες μελωδίες και πομπώδη σημεία.

Το ύφος της μπάντας είναι τραχύ και μελωδικό δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρά παγωμένη και θανατερή, με την μεσαιωνική αισθητική καλά κρυμμένη στους ορίζοντες που ατενίζει. Ένταση, θυμός και μίσος είναι δοσμένα με συνεκτικό τρόπο κάνοντας στάση σε βαθιές τζούρες μελωδίας μέχρι την επόμενη επιθετικά κολασμένη στιγμή. Στο μουσικό μονοπάτι λαμβάνουν όσες επιρροές είναι αναγκαίες από τους Darkthrone και τους Burzum έως τους Necromantia και τους Gehenna της πρώτης περιόδου για να σκαλίσουν έπειτα με τα κρυσταλλωμένα τoυς χέρια ένα προσωπικό μονοπάτι. Εκεί πλέον η μανία συναντά την μελωδία ανέμελα αλλά λειτουργικά, τα βίαια περάσματα δεν θα λείψουν και το σύνολο σκοπεύει πάνω απ’ όλα την αρπαγή της σκέψης του ακροατή σ’ έναν κόσμο παράξενο αλλά οικείο. Έναν τόπο υπαρκτό που μπορεί να τον αιχμαλωτίσει και να τον μεταλλάξει σε κάτι νέο και διαφορετικό.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: