2013-Ishimura-Detestation Aggregation

Logo

O πολυάσχολος Αμερικανός Jared Moran είναι το βασικό πρόσωπο πίσω από τους Ishimura. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες project τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ακόμη ενεργά. Η μουσική που παίζει θα εντοπιστεί στον ακραίο Metal ήχο του σήμερα και κυμαίνεται από Brutal Death και Black/Death μέχρι Grindcore, Funeral Doom, Sludge ως και Drone ή Noise. Για όσους ενδιαφέρονται να δουν τι ακριβώς έπραξε τα τελευταία χρόνια και τα πηγαίνουν καλά με όλα τα παραπάνω, έφτιαξα μια λίστα με links για να μασήσουν όσο περισσότερα επιθυμούν (54R, Corpse Arise, Draug, Filtheater, Gurthang, Mountain Of Beard, Myrkridia, Raum, Scowl, Uzumaki, Yzordderrex, Ithaqua, Zombie Raiders, Cosmic Atrophy).

split

Το πρώτο βήμα των Ishimura εκπονήθηκε στο τέλος του 2011 παρέα με τους Filtheater (ναι, παίζει κι εκεί ο Jared) σ’ ένα split με τον τίτλο Rites Of Contempt And Disgust. Αρχικά οι Filtheater παίζουν ένα αργό Death Metal που βγάζει Doom άρωμα και μια σειρά από νεκρομεταλλικά συναισθήματα στην κλίμακα του Είδους που υπηρετούν. Από την άλλη οι Ishimura έβγαιναν λίγο πιο χύμα με ήχο που αγγίζει το Black Metal στο ρυθμικό μέρος. Τα riff κουβαλούν μια Portal νοοτροπία σε complex ψυχοτρόπα πλοκή ενώ τα φωνητικά χαροπάλευαν με την εκφορά του λόγου, μα στα περισσότερα σημεία ήταν αδύνατο να βγουν σχηματικά. Έτσι στον αδιάκοπο συριγμό του Rob Fusco (το άλλο μέλος των Ishimura) θα βρούμε το πολύ Death/Grind απολήξεις χαμηλής ακουστικής, μέχρι να μπει το Swallowed By The Eternal Void που δίνει ρέστα. Οι ταχύτητες και οι δομές των κομματιών ξέφευγαν περισσότερο προς την Death Metal πυγμή δίνοντας στο σύνολο των συνθέσεων έναν νεκρομεταλλικό χρωματισμό που είναι δελεαστικός.

Folder

Στη γη του ολέθρου, στο δέλτα του ποταμού Μισισίπι, εκεί που ο καφέ (πλέον..) ποταμός βρίθει γατόψαρα και το κολίμπρι απεργεί λόγο μπόχας και δεν πετά, γεννήθηκαν οι Ishimura. Το φετινό ντεμπούτο τους Detestation Aggregation στέκει σα χλέπα ελέφαντα που πάσχει από κακοποιό φαρυγγίτιδα και συμπεριφέρεται ως μανουβράρισμα κίνησης ενός φορτίου μεγατόνων. Είναι ένας συρφετός σε Black/Death φόντο, γεμάτος αλτρουισμούς στα πελάγη των Portal και αργόσυρτα φωνητικά που ζουν σε μουγκρητό ύφος καταλήγοντας σε συριγμούς διαρκείας. Μπορούμε να το δούμε ως μια κατάπτυστη υβριδική μορφή Black/Death με noise και math ηχητικά κόλπα που θα πέσει στο αίμα των ακροατών ως μορφίνη αισθητικής.

Μπορεί η διαφοροποίηση των Ishimura να είναι μόνο λίγες μοίρες πέρα από το βασικό μοντέλο των Black/Death κυκλοφοριών αλλά κατορθώνει να πετύχει την ανανέωση ακόμα και ηχητικά. Αυτό συμβαίνει γιατί τα riff δεν είναι κατασταλαγμένα σε νόρμες αλλά στριφογυρνούν με στραβωμάρες και αλλαγές ταχύτητας δημιουργώντας νευρικότητα. Έπειτα τα τύμπανα γνέφουν σα ραπτομηχανή ένα μαύρο νεκρικό μεταλλικό σάβανο βγάζοντας σε σημεία θαλπωρή σε αργό και καχεκτικό φόντο. Τα φωνητικά είναι απελευθερωμένα κι εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους, μοιάζοντας μέχρι και στον τροχό σχιζοφρενή οδοντίατρου. Είναι μια πλοκή χωρίς ραφινάρισμα και τετριμμένες Black/Death σπληλαιότητες που χρησιμοποιεί υπέροχα κάθε Death, Grind και Prog δάνειο κάνοντας ενοχλητικά σκέρτσα με συνεχή γδούπο.

Το σπουδαιότερο όμως είναι το συναισθηματικό κατάλοιπο της συσσωματωμένης αποστροφής που δημιούργησαν. Αυτό μοιάζει με θανάσιμο μαρτύριο, σα την αιώνια καταδίκη στην ανατριχίλα που προσφέρει η κιμωλία σε μαυροπίνακα ή το μαχαιροπίρουνο στο πιάτο. Μοιάζει σα να κουβαλάς αιώνια ένα ψυχικό σούρουπο μιας κοινωνικής κατάθλιψης. Τέλος όπως βλέπετε επάνω αριστερά και τα δυο εξώφυλλα που επέλεξαν μέχρι σήμερα μπορούν να περιγράψουν μ’ ευκολία το περιεχόμενο των κυκλοφοριών τους. Είναι μια μούργα σε κανιβαλιστικό φόντο, μια διαολεμένη χαοτική σφραγίδα με μαθηματική νοοτροπία και πάνω απ’ όλα ηχητική λατρεία ή το συνώνυμο της βλογιοκομμένης μα υπάκουης οχλοβοής.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: