2011-Amnis Nihili-Christological Escalation

Το ντεμπούτο Ep των δικών μας Amnis Nihili είναι έτοιμο να βγει παγανιά και να πάρει φαλάγγι κυριεύοντας. Στις πρώτες εικόνες βλέπουμε πως φέρει μαζί του παλιά κόλπα πακεταρισμένα σε συσκευασία της εποχής μας. Οι Αθηναίοι ξεκινούν μια γενικευμένη επίθεση από παντού αλλά εμβαθύνουν με περίεργες ατμόσφαιρες που θα μπολιάσουν τον χουλιγκανισμό, δημιουργώντας ένα πέπλο που παντρεύει άριστα την επιθετικότητα με την αγχωτική ηρεμία. Η χριστολογική κλιμάκωση μπορεί να ερμηνεύσει τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, κάνοντας πλάκα με τους συναισθηματικούς τριγμούς της κοινωνικής δομής που στέκει ανήμπορη και χωρίς παιδεία έρμαιο των εσχατολογικών υπερβολών. Η μπάντα καταφέρνει άμεσα να γίνει κατανοητή αλλά όχι οικεία, βαδίζοντας ένα μονοπάτι που εμπεριέχει δεδομένες εικόνες αλλά άρρηκτα συνδεδεμένες και με ιδιαίτερο νόημα τόσο μουσικά όσο και στο concept που χρησιμοποιεί.

Η μουσική ταυτότητα των Amnis Nihili μπορεί ν’ αναζητηθεί τόσο στο Νορβηγικό πάνθεον όσο και σε πιο βίαιες εκφράσεις της ακραίας μουσικής σκηνής. Το black metal τους φέρει μια επίστρωση Noise στο aggressive μέρος του και μια Drone ύφεση στις καταβάσεις του. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούν ένα κράμα που έχει την ελαστικότητα να πάλλεται ανάλογα με το συναισθηματικό πεδίο που θέλει να εκφράσει. Στην δομή ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα μακρά και πνιχτά φωνητικά σε συνδυασμό με το ρυθμικό μέρος που κοχλάζει. Τα riff χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους, δίνοντας μελωδικό μπούσουλα στην αγριότητα ή διαπερνώντας τον ιστό με ορθόδοξες (ή intelligent) στριφνές γραμμές αποκαλύπτοντας έναν κοιμισμένο πνευματικό κόσμο. Το Ep παρουσιάζει μια φόρτιση δυνάμεων με έντεχνο τρόπο και δημιουργεί ατμόσφαιρα ικανή να επιμερίσει την επιθετικότητα. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί μέσα στα κομμάτια υπάρχουν διαλλείματα που δεν αλλάζουν την ομοιογένεια του συνόλου αλλά κατεβάζουν τον κλοιό της οργής στο μπουντρούμι της εσωστρεφούς οξυχολίας. Έπειτα όλη η έκφραση του θυμού θ’ αποτυπωθεί με ακρίβεια σ’ ένα σύνολο που διέπει η γενικευμένη πώρωση μέχρι το μεδούλι του ακροατή. Το Christological Escalation καταφέρνει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα της διαπόμπευσής χωρίς οίκτο και με ιδιαίτερο πάθος. Το Ep θα κυκλοφορήσει από την Avantgarde Music ενώ το υπέροχο artwork έχει επιμεληθεί η καλλιτεχνική ομάδα Viral Graphics.

Ζούμε σ’ ένα καμίνι που βράζει και φέρει στην κορυφή του ένα μεγάλο φουγάρο για να βγάζει τον μαύρο καπνό από την καύση μας. Η σύγκρουση μεγιστοποιεί την έκκριση της αδρεναλίνης και επιφέρει ενός τύπου εκτόνωση που όμως δεν είναι αρκετή. Μέσα σε αυτό το ξεχαρβαλωμένο αστικό φόντο οι Amnis Nihili καταφέρνουν να συνετίσουν τις ορμονικές διαταραχές του είδους χωρίς να χαθεί η βία, ο πόνος και το κακό θρησκευτικό συναπάντημα. Εμείς ως ρουφήχτρες μιας τέτοιας ενέργειας είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε νέα τους, μέχρι τότε λάβετε φάγετε..τούτο εστί το Black Metal των 10’s.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.